Lagermannens blogg
En historia att berätta om livet som lagerarbetare.

Transport av möbler och problem som kan uppkomma

januari 30, 2014 09:57 by Admin

I dag tänkte jag berätta om hur viktig transporten är när man arbetar inom lager. En stor del utav vår vårdag går ut på att frakta och transportera varor till kunder och därför är transporten väldigt viktig. Om det skulle uppkomma problem med logistiken skulle i princip hela verksamheten gå under och det skulle uppkomma förseningar och annat elände, därför är det superviktigt att allting fungerar som det ska.

Jag tänkte därför ge ett exempel ifrån gårdagen där detta var nära på att hända. Vi arbetade som vanligt med att transportera möbler som är en utav sakerna som vi gör mest hos oss. Det var en dag som vilken som helst och morgonen flöt på bra efter man fått i sig sitt morgonkaffe och var redo att börja frakta möbler. Vi började paketera våra varor på lastvagnarna och frakta dom upp för hissen och sedan in till lastbilen och det var då som det som inte får hända skedde.
Själva hissen vi använder för att frakta pallarna som är fyllda med möbler och andra varor stannade och vi satt fast i hissen i 30 minuter innan vi fick igång den igen. Under tiden som vi satt i hissen så kunde givetvis inget arbete utföras och leveransen utav möblerna dröjde avsevärt och det skulle leda till stora utgifter och upprörda kunder. Som tur är så fick vår mekaniker igång hissen igen och arbetet kunde fortsätta, men många möbler blev försenade och det ledde till onödiga utgifter för ledningen, någonting som de självklart inte var helt nöjda med.

Med denna historia så vill jag uppmärksamma hur viktigt det är att logistiken fungerar bra, och inte bara att man ska tänka på arbetet. Visserligen så var detta ingenting som vi arbetare kunde påverka men det är någonting som kunde förhindrats tack vare regelbunden koll och så kallad "maintence" som det kallas på alla transportmedel.

Anyway, här kan jag inte sitta hela dagen. Jag måste återvända till mina kära möbler, det finns kunder som väntar på sina leveranser och "the transport must go on"!


Just nu värderat 3.0 av 134 människor

  • Currently 2,992538/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed