Lagermannens blogg
En historia att berätta om livet som lagerarbetare.

Pallkrage

november 18, 2013 13:21 by Admin

En del i denna blogg är att berätta om en del produkter vi arbetar med. Idag tänkte vi ta upp pallkragar.

Vad är en pallkrage? För en novis kan tankarna kanske gå till en pall, med en krage, ungefär som som en clownpall. Men en pallkrage är tyvärr inte fullt så rolig, men fantastiskt användbar. Rätt och slätt kan man säga att en pallkrage är en fyrkantig trälåda utan botten ett tak med en mängd användningsmöjligheter!

Inom lager så använder vi pallkragar för att frakta mindre gods som inte riktigt går att lasta på en vanlig lastpall. En pallkrage fästs då fast på lastpallen så det blir som en låda man kan frakta saker i. Pallkragarna går också att stapla ovanpå varandra så vi får lite höjd på "lådan". 

Pallkragar används också ofta till att odla i och fördelen med dem är att du kan ställa dem på vilket underlag du vill - asfalt, stenplattor, trädgårdsland eller varför inte rakt på gräsmattan? Och det finns många fördelar med att odla i pallkragar, förutom att den är lätt att flytta så blir det exempelvis mindre ogräs och skadedjurdå man odlar i en pallkrage. Ett ett gammalt fönster över pallkragen får du ett miniväxthus.

Eller varför inte, om du är kreativ, bygga en kojja eller en hinderbana till barnen av flera pallkragar. Säger som Jim Carrey i Cableguy; There's no end to the possibilities!!


Just nu värderat 2.8 av 135 människor

  • Currently 2,834078/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed