Lagermannens blogg
En historia att berätta om livet som lagerarbetare.

Lagerhyllor och pallar i kaos

april 28, 2014 13:37 by Admin

Alla som jobbat på ett lite större lager känner nog igen sig i rubriken. Bland lagerpallar, lagerhyllor och artiklar kan man lätt känna sig väldigt liten. Ännu värre blir det till sommaren när sommarjobbarna ska göra sina första dagar på lagren. Det är inte lätt att hitta bland alla hyllor och pallar när man kan ha 1000 och mer artiklar att ta hand om. 

Mitt första lagerjobb var just ett ferierjobb på ett lager i Göteborg. Vi paketerade kryddor dagarna i ända och när man väl kom in i det rullade det på ganska bra. Jag kommer ihåg att chiliblandningarna och grillblandningarna stack lite extra i näsan. Doften från kryddor lämnade varken näsan eller kläderna på hela sommaren trots att vi självklart alltid bytte om till arbetskläder och duschade efteråt varje dag. Det var ändå en bra doft, kompisar som jobbade på andra arbeten eller andra lager i Göteborg kunde komma hem och lukta hundmat eller fisk. 

Jag fick utföra enkla uppgifter som att etikettera burkar och fylla burkar med diverse kryddor som fanns där. Två veckor in blev jag ombedd att hämta en pall med kryddpåsar. Jag fick inte köra truck på den tiden utan fick använda mig av en pallvagn. En väldigt enkel uppgift tyckte min förman. Dock hade jag aldrig lämnat "golvet" tidigare och kom nu in i det stora lagret. Lagret bestod av tre gigantsiak rum fyllt med lagerhyllor och pallar huller om buller. Nu var det så att när jag var ung var jag väldigt envis och ville alltid lösa saker själv innan jag frågar om hjälp. Det är dumt. Framför allt när man inte kan hitta på ett lager. Efter en timmes sökande kom min förman in och undrade vad fan (ursäkta ordet) jag höll på med. Det var den första utskällningen jag fått i min yrkeskarriär och är fortfarande ett av mina starkaste minnen från min ungdom. Det har också gjort att jag själv är noggrann när jag introducerar nya sommarjobbare och gör det klart för dom att det är okej att fråga om hjälp.

Även om man bara ska utföra en så enkel uppgift som att hämta en pall med kryddpåsar.


Just nu värderat 3.1 av 101 människor

  • Currently 3,070013/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed